Про це заявив сьогодні в ефірі "Шустер.LIVE" на Телеканалі новин "24" колишній Голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

Під ситуацію дестабілізації на Сході проводяться терористичні диверсійні акти і в цій ситуації розкручується маховик протистоянь всередині держави, а коли розпочинаються бойові операції і гинуть мирні громадяни, є в черговий раз ідея введення миротворчих військ, — зазначив Маломуж.

Маломуж підкреслив, що Російська Федерація формує контингенти для введення на територію Донбасу. На його думку, загроза одностороннього введення "миротворчих військ" Кремлем без відповідного мандату від Ради Безпеки ООН є реальною.

Використовуючи відповідну законодавчу базу ООН, хоча вони не мають права приймати таке рішення, вони можуть ігноруючи, без рішення РБ ООН такі війська вводити локально. Тому це є одна із реальних загроз, — заявив колишній голова Служби зовнішньої розвідки.

Нагадаємо, як повідомив раніше координатор групи "Інформаційний спротив", бойовики та підрозділи Збройних сил РФ формують нові ударні групи, стягують військову техніку і перегруповуються.