Про це у Twiiter повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін.

"Сьогодні Надію Савченко вперше доставлять після етапування з Воронежа й психушки в Басманний суд на розгляд скарги захисту по 125-ій", — написав він.

"Ми маємо намір оскаржити в Басманному суді відмову слідства про залучення до матеріалів кримінальної справи Савченко адвокатських опитувань", — пояснив адвокат.

Також Фейгін зазначив, що свідчення бійців "Айдару" можуть мати ключове значення у ході розслідування подій 17 червня.

Він нагадав, що позиція захисту залишається незмінною — "Надія Савченко не винна, вона не причетна до смертей журналістів, була викраденою, і не може бути судимою в РФ".

"Ми знову закликаємо російське слідство і приймаючий по цій справі рішення Кремль, припинити переслідування Савченко і відпустити її", — наголосив Фейгін.

Як відомо, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що українську льотчицю етапують із Центру судової психіатрії до московського СІЗО.

Суд залишив Савченко під вартою до лютого 2015 року.

Адвокати Надії Савченко вимагатимуть допитати одного з лідерів терористів ЛНР Ігоря Плотницького, якого українська льотчиця впізнала як одного з викрадачів.

В.о. керівника управління Слідчого комітету Росії Олександр Дриманов заявив, що слідство зібрало достатньо доказів провини Надії Савченко у причетності до вбивства двох журналістів ВГТРК, загиблих у червні під час бойових дій на сході України.