Про це він заявив в ефірі "Шустер Live" на Телеканалі новин "24".

"З юридичної точки зору – це абсолютна беззмістовність, тому що ніхто не надавав Росії норм, які дозволяють їй здійснювати універсальну юристдикцію", - сказав Фейгін.

"Тут мають бути рішення ООН, якогось спеціального органу, який надає право розслідувати злочини сусідньої держави – там немає громадян Російської Федерації, немає нічого, що б давало право порушувати справу", - зазначив він.

Між тим, на уточнююче запитання, чи Росія має право захищати своїх громадян будь-де, адвокат відповів: "Кримінально-процесуальний кодекс не надає такого права. Воно не знає такого поняття, як російськомовне населення. Воно знає лише громадян – негромадян".

Як відомо, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про “геноцид російськомовного населення”, яке проживає на території так званих “Луганської та Донецької народних республік”.

Водночас, на думку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, звинувачення Слідчого комітету РФ стосовно геноциду російськомовного населення на Донбасі може слугувати приводом для продовження бойових дій.