В "Ексмо" пояснили, що мова йде про сайт видавництва "Алгоритм-книга", на якому виявили нелегальні копії книг Дар’ї Донцової, Тетяни Устинової, Ніка Перумова та інших авторів. Згодом "Алгоритм-книга" погодилося прибрати книги зі свого сайту, однак користувачі все ще можуть знайти їх через пошук "Яндекса", вказали у видавництві.

Зазначається, що спочатку "Ексмо" звернулося до "Яндексу" безпосередньо, однак не отримало відповіді. Тепер видавництво вимагає також виплатити компенсацію в розмірі 50 тисяч рублів.

За словами представника "Яндекса", скаргу необхідно направляти адміністрації ресурсів, які розміщують піратський контент, і незабаром після видалення інформації з цих сайтів пошуковик перестане посилатися на неї.

На відміну від "Яндекса", який відмовляється цензурувати видачу та видаляти посилання без судового рішення, компанія Google за запитом правовласників може приховати з пошукової видачі піратські ресурси. Так, у квітні 2011 року за запитом "Ексмо" з російської версії пошуковика було видалено посилання на 106 сайтів з піратськими копіями книг, права на які належать видавництву.