"Що стосується обсягів споживання: якщо буде така ціна, яка буде нас влаштовувати на газ, ми зацікавлені споживати російського газу більше, ніж будь-якого іншого, який буде дорожчим. Тобто, який газ буде дешевше, той ми і будемо споживати", - сказав гарант.

Читайте також: Росія допомогла Україні не через Майдан і не через євроінтеграцію, - Путін

Янукович також запевнив, що Україна збільшить обсяги видобутку власного газу.

"Демонополізація газового ринку і далі триватиме, і це буде абсолютно справедливо, враховуючи, що Україна з року в рік буде збільшувати обсяги видобутку власного газу, й інвестори, які вже прийшли в Україну, повинні мати умови збуту своєї продукції", - додав Янукович.

Нагадаємо, за підсумками шостого засідання російсько-української міждержавної комісії в Москві вчора українська і російська сторони підписали ряд двосторонніх документів.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що підписані сьогодні документи дозволяють "Газпрому" поставляти газ в Україну за ціною $268,5 за тисячу кубометрів, тоді як зараз вона становить понад $400.

Крім того, Росія вирішила розмістити в українських цінних паперах частину резервів з Фонду національного добробуту обсягом 15 мільярдів доларів.