За її словами, екс-прем'єр позбавлена волі за підписання газових угод з Росією в 2009 році, водночас, у ЄС не вважають, що за цим фактом її можна притягнута до кримінальної відповідальності, а лише до політичної.

Із цією ж обставиною Теличенко пов'язує порушення й інших кримінальних справ проти Тимошенко. Адвокат наголосила, що Тимошенко має право на помилування, адже суд касаційної інстанції вже оголосив рішення по справі про газові угоди з Росією, за яке Тимошенко відбуває покарання.

Нагадаємо, уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська розповіла, що не просила помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко тому, що, на відміну від її справи, у справі Юрія Луценка всі процесуальні дії в українських судах завершені.

Як відомо, 7 квітня, Президент України Віктор Янукович помилував декількох засуджених, серед яких колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко і колишній міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук.

Народний депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій розповів, що екс-міністр Юрій Луценко вже виступив на мітингу у Києві, щоправда, телефонічно.

На переконання нардепа-регіонала Михайла Чечетова, діяльність звільненого вчора екс-міністра Юрія Луценка запустить процес "потьмяніння" опозиційного небосхилу, більше того, внесе нервовість у лави лідерів опозиції.


За словами ж Юрія Луценка, він не "збирається бути четвертим", адже єдність усіх трьох парламентських сил склалася.

"Я робитиму усе, аби їм допомогти. Я постараюся, після лікування чи разом з лікуванням, скоординувати дії тих інтелектуалів, які розуміють, що персональна зміна президента у цій країні – це ще не все", – відзначив він.