"У м. Гірник Донецької області СБУ затримала 31-річного чоловіка, колишнього військовослужбовця, якого завербувала "розвідка" терористів. Місцевий житель, маючи спеціальну військову підготовку, організовував та координував дії диверсійних груп на території Донецької області. Поплічник терористів також вербував громадян для участі у збройних терористичних формуваннях", — інформує прес-служба СБУ.

Також повідомляється, що поблизу с. Галіцинівка Мар’їнського району Донецької області оперативники затримали ще одного спільника бойовиків — місцевого підприємця 1973 р.н. Зловмисник передавав бойовикам інформацію про дислокацію та чисельність сил АТО. За наданими ним координатами терористи здійснювали обстріли українських позицій та мирних населених пунктів.

Читайте також: СБУ затримала диверсанта, який планував теракт на віче у Дніпропетровську

Того ж дня на Донеччині СБУ затримала зловмисника – жителя с. Орлівка, завербованого представником російських спецслужб на прізвисько "Текіла". Інформатор здобував відомості про маршрути пересування української військових у Ясинуватському районі. Затриманий зізнався, що передана "Текілі" інформація використовувалася терористами для коригування артилерійських обстрілів.

Триває досудове розслідування за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Додамо, напередодні в Хмельницькому, на центральному залізничному вокзалі, співробітники СБУ спільно з міліцією затримали громадянина України, який намагався налагодити збут вогнепальної зброї та боєприпасів.