Отже:

Режим харчування – ранково-вечірній, з акцентом на сніданок. Їмо тоді, коли ще прохолодно.

Цікаво Чим замінити білий цукор в раціоні

Тому вживаємо продукти, багаті калієм та натрієм (регулюють роботу серця та нервової системи, запобігають втомлюваності, слабкості, запамороченню):

  • овочі у свіжому вигляді, особливо звертаємо увагу на стебла селери;
  • обов'язково – зелені листові овочі щодня;
  • ягоди (багаті поліфенолами, потрібні для кишечника, мозку та судин);
  • картопля печена або картопляний сік (пів склянки). Можна змішати з лимонним, огірковим і т.д.

Холодні супи – ідеальне рішення у спеку / Фото Pixabay

Читайте 10 причин з'їсти черешню

  • Як денний перекус – горіхи чи огірки, або ягоди.
  • Замість "комплексних обідів" – холодні супи (окрошка на квасі або кефірі, гаспачо, холодний борщ), овочевий салат з айраном.

Що п'ємо?

  • Воду чисту.
  • Воду з нарізаним огірком, м'ятою, імбиром, лимонним соком.
  • Воду з ягодами та м'ятою.
  • Квас домашній.
  • Мінеральну воду.

Всі інші солодкі шипучі й не шипучі промислові напої не п'ємо! Там багато цукру. Занадто багато цукру, фруктози, кукурудзяного сиропу і всього іншого, що швидко й надовго погіршує роботу імунних клітин, судин, нейромедіаторів і багато іншого.

  • Не вживаємо нічого смаженого взагалі. І копченого також.
  • Можемо, до речі, раз-двічі на тиждень харчуватися за схемою 8:16, тобто їсти протягом 8 годин, а 16 – не їсти, лише пити воду, слабкий чай (без цукру), огірковий сік, розведений водою.
  • Вживаємо продукти, які захищають шкіру від зневоднення, пошкодження ультрафіолетом. Це всі продукти, багаті вітаміном С та каротиноїдами (всі жовті, оранжеві та червоні плоди).
  • Спимо в масці на очах, щоб виспатися.
  • Знаходимо хороші моменти щодня і якомога частіше.