Чим корисна шипшина і як її заварювати

Чим корисна шипшина
Чим корисна шипшина / Фото з відкритих джерел

Шипшина багата на велику кількість корисних речовин, які потрібні нашому організму кожен день.

У шипшині є вітаміни С, В, К, Е і Р, а також хром, магній, кальцій і калій.

Читайте також: Скільки треба їсти овочів і фруктів, щоб не хворіти

Відвар з червоних плодів використовують як загальнозміцнюючий засіб, який добре підвищує імунітет. Відвар з шипшини можна вживати як профілактичний засіб у період розповсюдження застуд та грипу.

Як приготувати відвар з шипшини

Для приготування відвару з шипшини візьміть 3 ст. ложки сухих плодів і злийте 1 літром окропу.

Відвар настоюють в термосі 12 годин, рекомендовано приймати за 30-40 хвилин до їжі.

Перед тим, як готувати відвар, ягоди слід промити і подрібнити. У такий спосіб напій скоріше настоїться.

До відвару не бажано додавати цукор, натоміть мед можна додавати.

Кому не можна вживати відвар з шипшини

Не варто вживати відвар з шипшини людям, у яких є алергія на вітамін С, хворим на діабет, жовчнокам'яну хворобу.

Не принесе такий напій користі тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, хто страждає на гастрит.

Тому, перед прийомом відвару з шипшини, варто проконсультуватися у свого лікаря.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук