Експозиція музею горілки у Москві знайомить гостей з напоєм, який став невід’ємним атрибутом російської культури. Унікальні експонати, історичні факти і дегустаційний зал - усе задля того, аби краще зрозуміти російську душу.

Цікаво, що горілку в Росії пили не споконвіку, а лише з середини XV століття. Були часи, коли оковита була свого роду національно валютою, а тарою - відра. Вплив напій мав і на деякі історичні події, зокрема допоміг Петру I у здійсненні його реформ. з оковитою пов’язані і багатовікові традиції російського застілля.

”Петро I – автор відомої російської традиції, наливати штрафну чарку. Людям, які запізнилися, ми наливаємо чарочку – 50 грам горілки. В Петра був кубок великого орла. Тим, хто запізнився, він наливав цей кубок”, - каже екскурсовод Міра Ягофарова.

Однак, "батьком" традиційного російського напою вважають Дмитра Менделєєва. Саме праця видатного хіміка стала основою для рецепту класичної 40-градусної горілки. кращі сорти оковитої можна скуштувати в одному із залів музею.