Чай має чимало корисних властивостей: він сприяє покращенню травлення та має протизапальні ефекти. Однак є один компонент, який може зробити чай ще більш корисним для здоров'я, розповідають Тренди 24.

Дивіться також Кава в зернах чи мелена: експерт розповів, яку краще обрати та як її зберігати

Що додати до чаю

Чай вже містить антиоксиданти, але існує один продукт, який можна додати для покращення їхньої дії. Цей інгредієнт не тільки збереже корисні сполуки в напої, але й збільшить їхню користь для організму.

Цей компонент – це лимонний сік.

Попередні дослідження також виявили, що додавання аскорбінової кислоти (вітамін С, один із компонентів лимонного соку) до зеленого і чорного чаю підсилює антиоксидантні властивості напою.

Чому це корисно

Лимон робить антиоксиданти, такі як катехіни, більш стабільними та легше засвоюваними організмом, пояснює лікарка Патриція Баннан, авторка книги "From Burnout to Balance" і засновниця "Wellness Intelligence". Лимон діє як природний консервант, допомагаючи зберігати антиоксиданти в чаї.

Це також корисно для травлення. Катехіни є нестабільними в середовищі з низьким рівнем кислотності, як-от у тонкому кишківнику, каже доктор Тейлор Уоллес, експерт з харчування. Вітамін С і цитрусові соки сприяють збереженню катехінів, не дозволяючи їм руйнуватися.

Додавання лимонного соку до чаю значно підвищує кількість цих корисних сполук, збільшуючи споживання вітаміну С.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.