Холодна кава вирізняється особливим смаком. А надто – кава холодного заварювання.
Цікаво Не зовсім корисні: 4 напої, які можуть зашкодити організму та чим їх замінити
Чим корисна холодна кава
Кава холодного заварювання відрізняється від звичайної кави з льодом зокрема наступними характеристиками:
- яскравим смаком – для холодного заварювання кавові зерна настоюють у воді протягом 8 – 24 годин, це дозволяє розкрити яскравіше смак напою;
- м'якшою дією на шлунок – у результаті холодного заварювання у каві міститься менша кількість кислоти, тому напій має м'якшу дію на шлунок, завдяки чому є менші ризики кислотного рефлюксу;
- кількістю кофеїну – такий напій містить більше кофеїну, ніж звичайна кава. Мова йде про 200 міліграмів – для порівняння, така кількість кофеїну міститься у двох з половиною чашках звичайної кави. Крім того, це на 20% більше, ніж у каві з льодом;
- меншим ризиком деяких видів раку – за даними досліджень, вживання 700 мілілітрів гарячих напоїв на день збільшують ризик раку стравоходу на 90%. Проте такі ризики не підвищує кава холодного заварювання.
Який напій обирати в спекотні дні – вирішувати кожному особисто. Якщо вам до вподоби класичне айс-лате, тобто поєднання кави гарячого заварювання з льодом – то чому б ні. Серед переваг цього напою – менша кількість кофеїну, що є важливим для чутливих до нього людей.