Через нинішню ситуацію наступний рік може стати катастрофічним. Про це заявив під час свого виступу на спеціальній сесії Генасамблеї ООН з питань боротьби з коронавірусом виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі, повідомляє UN Web TV.

Варто прочитати Легалізація терористів з ОРДЛО в ООН Росією: важливі висновки для Києва

Найбільша гуманітарна криза за останні 75 років

За його словами, гуманітарна криза може сягнути найбільших масштабів із часу заснування ООН 75 років тому. Тому він закликав світових лідерів і міжнародні організації приділити увагу фінансуванню боротьби з голодом і подоланню причин міграції у світі.

Відсутність ресурсів через пандемію

В Організації Об'єднаних Націй наголосили, що не допустити кризу заважає відсутність ресурсів. Їх витратили на боротьбу з пандемією COVID-19.

Оскільки ми витратили 19 трильйонів доларів, грошей на подолання гуманітарної кризи може і не бути у 2021 році. Ми бачимо економічне падіння, а потреби зросли вдвічі,
– зазначив Бізлі.

Є шанси запобігти кризі

Він додав, що якщо гроші вдасться зібрати, є шанси запобігти кризі. "Ми повинні надавати пріоритет проблемам дестабілізації, голоду і міграції", – зазначив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН.