Покійна королева Єлизавета II була відома своєю любов'ю до чаю, особливо до чаю "Ерл Грей", який вона пила без молока і цукру, що добре задокументовано. Окрім чаю, вона також насолоджувалася кавою та десертами.
Дивіться також Термінові поїздки й розпач родини: розкрилися нові подробиці смерті королеви Єлизавети II
Королева любила морозиво
Зокрема, королева любила мус з чорного шоколаду з додаванням еспресо. Кухар королівської сім'ї пригадав, що на банкетах найпопулярнішим десертом у меню часто було морозиво-бомба. Це було кавове морозиво, наповнене праліне та прикрашене збитими вершками та кавовими зернами лікеру.
Що ще любила королева Єлизавета II
Під час нещодавніх дискусій з'ясувалося, що найулюбленішим десертом для неї був класичний шоколадний бісквіт. Хоча було відомо, що вона любила шоколадний мус з кавовими нотками, цей простіший кондитерський виріб підкорив серця багатьох. Його часто описують як шматочок, що складається з хрусткого печива, щедро вкритий глазур'ю з багатою сумішшю вершкового масла, цукру та розтопленого чорного шоколаду, і все це вкрите гладеньким шаром шоколадного ганаша.
Кухар зазначав, що це був її улюблений торт. Коли королева переїздила з Букінгемського палацу у Віндзорський замок, то кухар їхав потягом із Лондона, щоб приготувати їй його.