"В нас було досить питань: чи борщ був в середньовіччі? І тоді, коли нам сказали, що картоплі не було - а ми це знаємо - вирішили все ж таки його відтворити, але без картоплі", - каже співорганізатор дійства Максим Бондаренко.
Українську страву готували в мідному казані ХІХ століття. Зварили борщ ввечері напередодні. Ніч він, як годиться, настоювався - адже з часом, як відомо, борщ лише смачніший. Шеф-кухар, що готував його, каже, знає до півсотні рецептів цієї страви. Однак цього разу варив борщ лише з місцевих продуктів: додав чорнослив, кропиву та навіть подорожник і кульбабу.
"До речі, непрофесіонал подорожник в борщі не відрізнить від грибів. Його можна їсти. Його потрібно їсти", - каже шеф-кухар Юрій Даценко.
Перехожі теж могли спробувати борщу по-середньовічному. Однак гостям фестивалю за це смачне задоволення доводилося витягувати з кишені 10 гривень.
1 хв
У Львові зварили 250 літрів українського борщу по-середньовічному
Казан борщу для воїнів. У Львові проходив міжнародний лицарський фестиваль, а відтак вразити гостей з-за кордону хотіли національною стравою.