Активно і небезуспішно в цьому напрямку працюють дослідники з Memphis Meats. Американські фахівці "вирощують" м’ясо з м'язових клітин.

Виділену клітковину поміщають у спеціальне середовище із необхідними поживними речовинами. Процес "росту", який самі працівники порівнюють із пивоварінням, відбувається в об’ємних чанах, де підтримується відповідна температура і тиск.

Крім суто етичного боку, вирощування м’яса в лабораторії матиме позитивний ефект на довкілля: нова технологія дасть змогу заощадити природний ресурс – воду і землю, зменшити енергозатрати на фермах та суттєво скоротити викиди парникових газів, що виділяються у процесі розведення тварин, поголів’я яких штучно завищене.

Читайте також: Інноваційне колесо, яке перетворить звичайний велосипед на електробайк

За смаковими якостями м’ясо з пробірки не поступається натуральному. Зі свого лабораторного меню Memphis Meats уперше запропонувала на дегустацію гурманам-добровольцям курятину та м’ясо качки.

Це один з найбільших технологічних проривів людства. Наша мета - виготовляти смачне, "чисте" м’ясо, яке буде корисним для Вас, для довкілля і для тварин. І, головне, смакуватиме як Ваші улюблені страви,
– гендиректор компанії Memphis Meats Умі Валеті.

Технологія наразі ще потребує удосконалення. Якщо все йтиме за планом, на прилавках м’ясних відділів штучне м’ясо Memphis Meats може з’явитися в найближчі 4 роки.