Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Представництво ЄС в Україні.
Так, відповідно до європейських вимог, шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.
Читайте також: Що зміниться в Україні з 1 січня 2018 року: реформи, штрафи та зарплати
У молочному шоколаді має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. А білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.
"На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання", – наголошується у повідомленні.
Варто наголосити, що у випадку невідповідності продукту європейським вимогам, він не зможе називатись "шоколадом" або "шоколадним", а матиме назву "солодкий батончик" або "глазурована цукерка".