На полицях магазинів представлена ​​однотипна продукція. До нас доходять "страшні історії" про пальмову олію, рослинні жири, шкідливі добавки. Якість і ціна також залишають бажати кращого. Коли хочеться домашнього сиру, зверніть увагу на крафтових українських виробників.

1. "Домашня сироварня"

Засновники надихнулися сирами під час подорожі по Італії. Після повернення до Києва вирішили готувати свій продукт. У виробництві використовують тільки натуральні продукти: свіже фермерське молоко, закваски, ферменти та прянощі.

Асортимент сироварні складається з моцарели, рікотти, качіокавало, горгонзоли, фети в рослинному маслі з прянощами. У технологіях застосовуються традиційні голландські та італійські рецепти.

"Домашня сироварня" приймає замовлення в Facebook.

2. Міні-ферма Motherfarm

Motherfarm знаходиться в 150 км від Києва в екологічно чистому регіоні. Тут виробляють натуральні продукти харчування: молоко, сметану, масло, сири. Також у продажу є унікальні пропозиції – масло Гі і сир "Панір". Цінні продукти для підтримки здоров'я, які прийшли з індійської культури.

Засновники ферми дотримуються ведичних законів по відношенню до тварин. Це проявляється в дбайливому ставленні до корів і захисту природи.

Продукцію міні-ферми продають у фірмовому магазині Mother в м. Вишневе.

3. Cheesemania

Кооператив, в який входить 3 сироварні: "Закарпатське Руно", "Амалфея", та "Чотири дев'ятки". Ще 3 є партнерами.

В асортименті представлені сири, приготовані за класичними світовими рецептурами: моцарела, бринза, качіокавало і інші. Також є оригінальні смакові поєднання: наприклад, сир "Шеврет" – фіолетового кольору, витриманий у вині.

Зробити замовлення можна у Facebook або в магазині Cheesemania на вул. Урловській, 4.

4. Творча гастромайстерня "Коза Чка"

Маленька сироварня в Житомирській області. Тут готують свіжий сир, авторські сири з блакитною пліснявою, сири, витримані 3-6 місяців. Також є можливість купити натуральні питні йогурти з фруктами, ягодами, спеціями і інші кисломолочні продукти з коров'ячого та козячого молока.

Крім основної діяльності гастромайстерня проводить навчальні курси по сироваріння.

Зробити замовлення або записати на курс можна через Facebook.

5. Сімейне підприємство "СирКум"

Виробництво почалося на кухні – хотілося забезпечити сім'ю натуральними продуктами. Згодом друзі і численні куми стали замовляти продукцію для себе. Так зародилося підприємство "СирКум". Зараз над виготовленням і продажем сиру трудиться вся родина.

Домашній сир готується вручну з особливою увагою до інгредієнтів. У виробництві використовується екологічно чисте незбиране молоко від житомирських фермерів. Для "СирКум" якість і смак продукції – на першому місці.

В асортименті представлені сири італійської і кіпрської рецептури. Серед них качотта в кавовій скоринці, качотта з паприкою та італійськими травами, качотта з пажитника, м'який сир халумі. Ніжна рікота, жирні вершки знадобляться для приготування корисних десертів і випічки. Створення нових смаків і пошук унікальних рецептур триває.

Зробити замовлення можна в Facebook або на сайті sirkym.com.ua.

Асортимент сирів дивує. Ще кілька років тому вважалося, що купити делікатеси можна тільки в Італії, Франції, Швейцарії. Сьогодні крафтові сироварні довели зворотне. Натуральні, якісні молочні продукти з оригінальними смаками і поєднаннями продають в межах України. Пробуйте!