"Червона ікра - корисний, втім дуже ніжний продукт. При звичайній температурі вона зберігається лише кілька годин, якщо температура близько нуля - кілька днів. Для зберігання найцінніших її властивостей, червону ікру консервують", - говорить начальник відділу якості ТМ "Камчадал", Андрій Мирошниченко.

На відміну від іншої консервованої продукції, червону ікру не стерилізують, оскільки при нагріванні білок згорнеться, пояснюють спеціалісти. Єдиний спосіб зберегти ікру - додати до неї консерванти і розфасувати у банки під вакуумом. При виробництві ікри використовують натуральний консервант - звичайну кухонну сіль та штучні, які широко застосовуються в харчовій промисловості та перевірені часом. Їх присутність в ікрі у встановлених нормах передбачена вимогами стандартів якості.

"Під час виробництва червоної ікри, згідно з ГОСТом, вона має містити від 4% до 6% солі. Якщо солі додали менше норми, тобто менше 4%, тоді, аби зберігати ікру тривалий час, інших консервантів - ненатуральних, мають покласти більше. Це очевидно", - зазначив Андрій Мирошниченко.

Спеціалісти впевнені, вживання так би мовити "смачненької малосоленої ікри" з підвищеною нормою додаткових штучних консервантів, може стати причиною виникнення алергії та інших проблем зі здоров’ям. Тож краще не експериментувати та обирати ікру перевіреного виробника, якість продукції якого зарекомендувала себе роками.