Джерело: фейсбук Світлани Фус
Пов'язано це з тим, що все більше наукових досліджень говорять про те, що надлишок його може бути шкідливим. На жаль, щоденне вживання м'ясних напівфабрикатів – ковбас, сосисок, шинки, готових котлет, дійсно істотно підвищує шанс розвитку раку, діабету і хвороб серця.
Читайте також Джерело білків та клітковини: чим корисні бобові
Чому не варто повністю виключати м'ясо з раціону?
Однак червоне м'ясо корисне, тому що містить безліч поживних речовин, важливих для організму людини.
Це і повноцінний білок і вітаміни групи B, і мінерали (залізо, цинк, фосфор). Саме м'ясо – важливе джерело заліза, тому прибирати його з харчування не потрібно
Одним з хороших джерел рослинного білка є чорна квасоля. Вона багата важливими амінокислотами, насичена клітковиною. Вважається найбільш корисною серед бобових культур.
В їжу квасолю можна вживати тільки після теплової обробки. Перед тим як варити, її рекомендують замочити на 10-12 годин в підкисленою воді. Тим самим знижується кількість фітинової кислоти, яка заважає засвоєнню деяких мінералів – кальцію, заліза, цинку.
Нагадую, що можна перебудувати і розширити свій раціон на користь рослинних білків. Збільшити в раціоні кількість овочів, фруктів, горіхів і бобових можливо і, не виключаючи м'ясо, просто зменшити його споживання.
Порівнюємо поживну цінність яловичини та квасолі / Джерело фейсбук Світлани Фус