Постачальника курей оштрафовано на 425 гривень, але перевірки тривають.
"Версії забруднення ми поки що не маємо. Тобто, версії маємо, але версії - це версії. Ми не маємо офіційних підтверджень з перевірки птахофабрик, які були постачальниками сировини", - каже заввідділом гігієни харчування СЕС Оболонського району Дмитро Дерев’янко.
Катерина Павлівна вийшла з лікарні після того, як покуштувала зіпсоване м’ясо. Каже, компенсацій не отримувала - утім, сподівається: до її скарги дослухаються правоохоронні органи.
"Я купила звичайну, купили, поїли в середу на четвер була температура висока - вся сім’я похворіла. Сильні болі, кості викручувало, головний біль", - каже постраждала Катерина.
Як кажуть у санепідемслужбі - жертв могло бути більше у кілька разів. Скарги покупців допомогли виявити неякісний товар. З того часу - кажуть, вдалося перевірити 157 об’єктів продажу птиці і вже 20 з них призупинили свою роботу.
"Міською СЕС на протязі 2 тижнів буде організована рейдова перевірка супермаркетів міста Києва - всіх мереж супермаркетів міста Києва. Включаючи підприємства громадського харчування та МАФів. Перевірка буде пов’язана з тим, що дані об’єкти будуть перевірятися по умовам виготовлення та реалізації курей-гриль", - каже заввідділом гігієни харчування міської СЕС Наталія Барчук.
В свою чергу, у Державній санепідемслужбі кажуть - така система неефективна. Мовляв, виявити усіх порушників заважає лояльна процедура перевірок. Надалі до продавців обіцяють навідуватись раптово.
Поки ж санстанції фіксують порушення - лікарі заспокоюють: близько двох десятків спалахів захворювань впродовж півроку - це норма. Аби вберегтися від отруєнь фахівці радять оминати сумнівні точки продажу.