Дієтологи назвали продукт, який важливий для здоров'я мозку, повідомляє 24 Канал з посиланням на Eating well. Для покращення когнітивного здоров'я дієтологи радять їсти консервовані сардини.

Дивіться також Знижує ризик раку й покращує роботу кишківника: який продукт варто включити у свій раціон

Який продукт покращує здоров'я мозку

Дієтологи заявляють, що консервовані сардини – це відмінна закуска з високим вмістом білка, що покращує когнітивне здоров'я.

Ва На Чун, власник One Pot Wellness, каже, що сардини багаті на омега-3 жирні кислоти і містять від 20 до 25 грамів білка на 3-унцеву порцію (приблизно 85 грамів).

Як каже Міранда Галаті, лікарка-дієтолог, вживання більшої кількості білка має вирішальне значення для здорового організму, а особливо для вашого мозку.

Багато амінокислот, що входять до складу білкової їжі, використовуються для створення нейромедіаторів та інших хімічних речовин у мозку,
– каже вона.

За її словами, вживання більшої кількості білка витісняє деякі рафіновані вуглеводи та нездорові жири з вашого раціону, підтримуючи більш протизапальну та здорову для мозку дієту в цілому.

Як високе споживання білка впливає на здоров'я

Одне дослідження, проведене серед людей у віці 60 років і старше, показало, що більш високе споживання білка, особливо з м'яса, яєць і бобових, пов'язане з поліпшенням когнітивних функцій.

Як високе споживання білка впливає на здоров'я
Як високе споживання білка впливає на здоров'я / Фото iStock

Додаткові дослідження показали, що літні люди, які їли трохи більше білка, особливо рослинного, менше страждали від вікової втрати пам'яті.

Дослідження показали, що омега-3 жири покращують здатність до навчання, пам'ять і кровопостачання мозку. Найкращими джерелами для здоров'я мозку є жирна риба, наприклад, лосось, тунець, оселедець і сардини.

Жирна риба багата на омега-3 жирні кислоти EPA і DPA, що підтримують мозок. Ці корисні жири підтримують клітини мозку здоровими, щоб вони могли ефективно взаємодіяти одна з одною з віком.

Якщо риба не є вашим вибором "номер один", то ви також можете отримати меншу кількість омега-3 у формі ALA з деяких рослинних продуктів, таких як волоські горіхи, насіння чіа, соя, лляне насіння та соєва олія.

Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.