Якщо ви надаєте перевагу каві, яку готують у турці (джезві), то необхідно ретельно стежити за часом і температурою. Про те, як це правильно зробити, розповідають Тренди 24.
Дивіться також Гарбузове лате вранці – погана ідея: експерт пояснив чому
Скільки потрібно варити каву у турці
Підсумковий результат дуже залежить саме від того, скільки часу та при якій температурі вариться кава.
У традиційному процесі приготування кави радять починати зі змішування мелених кавових зерен і цукру в посудині. Потім треба долити воду, поки вона не досягне найвужчої точки горлечка джезви. Потім ємність ставлять на плиту на маленький вогонь, щоб кава варилася повільно і рівномірно.
Для приготування традиційної турецької кави рекомендується використовувати співвідношення 1 грам свіжозмеленого кавового порошку на 10 мілілітрів води.
Цукор додається до свого смаку.
Коли поверхні з'явиться пінка, важливо відразу ж зняти турку з вогню і зачекати 1 – 2 хвилини, щоб кава охолола.
Через зазначений час знову треба помістити джезву на плиту та повторити весь цикл двічі.