Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Вчені розповіли, чому не варто їсти м'ясо

      3128 Читать новость на русском
      Їжа
      Їжа / Getty Images

      Науковці з’ясували, що вживання тваринних білків скорочує тривалість життя, а рослинних – продовжує.

      Дослідження, яке тривало 32 роки, науковці опублікували у журналі JAMA Internal Medicine.

      За словами вчених, споживання тваринного білка підвищує смертність, перш за все від серцево-судинних хвороб. Рослинний білок навпаки знижував смертність у середньому на 10% на кожні 3% підвищення частки в раціоні.

      При цьому заміна 3% загальних калорій на рослинний з обробленого тваринного білка приводила до зниження смертності на 34%.

      Варто зазначити, що подібну закономірність спостерігали тільки у людей, що мають хоча б один серйозний фактор ризику, пов'язаний зі способом життя. Це може бути, наприклад, куріння, зловживання алкоголем, надлишкова вага і недостатня фізична активність. За відсутності цих факторів джерело споживаного білка на тривалість життя не впливало.

      Читайте також: 10 причин полюбити авокадо

      Додамо, рослинною їжею з найбільшим вмістом білка є горіхи, зернові та бобові культури.

      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин

      Читай новини навіть без інтернету

      Завантажити

      Читай новини навіть без інтернету

      Залиште відгук