Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Вчені розповіли, чому не варто їсти м'ясо

00:06, 4 серпня 2016 3104 Читать новость на русском
Їжа
Їжа / Getty Images

Науковці з’ясували, що вживання тваринних білків скорочує тривалість життя, а рослинних – продовжує.

Дослідження, яке тривало 32 роки, науковці опублікували у журналі JAMA Internal Medicine.

За словами вчених, споживання тваринного білка підвищує смертність, перш за все від серцево-судинних хвороб. Рослинний білок навпаки знижував смертність у середньому на 10% на кожні 3% підвищення частки в раціоні.

При цьому заміна 3% загальних калорій на рослинний з обробленого тваринного білка приводила до зниження смертності на 34%.

Варто зазначити, що подібну закономірність спостерігали тільки у людей, що мають хоча б один серйозний фактор ризику, пов'язаний зі способом життя. Це може бути, наприклад, куріння, зловживання алкоголем, надлишкова вага і недостатня фізична активність. За відсутності цих факторів джерело споживаного білка на тривалість життя не впливало.

Читайте також: 10 причин полюбити авокадо

Додамо, рослинною їжею з найбільшим вмістом білка є горіхи, зернові та бобові культури.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Пропозиції партнерів
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук