Смажене на багатті м'ясо – це щось особливе. Вдома в духовій камері чи навіть на аерогрилі складно приготувати такий ароматний, підсмажений шашлик, як на багатті, розведеному на березі річки чи в найближчому лісі. А щоб м'ясо виходило м'яким і ніжним, потрібен хороший маринад.

Витримане в маринаді м'ясо набуває м'якої консистенції і запашного аромату. Для свинини, яловичини і баранини маринади роблять насиченими, тоді як для птиці і риби – бути більш делікатними і ніжними.

Кількість маринаду

Маринаду не повинно бути занадто багато, бо в процесі маринування м'ясо дасть свій сік.

Посуд

Не слід використовувати для маринування м'яса алюмінієвий посуд. Краще скористатись великою емальованіою каструлею або відром. Проте можна обійтися навіть звичайним поліетиленовим пакетом.

Експрес-маринування

Якщо у вас мало часу, вибирайте рецепт "сильнішого" маринаду. В такому разі цибулю краще не різати кільцями, як зазвичай, а потерти на тертці. У такому маринаді м'ясо слід витримувати 2 – 3 години, інакше воно буде гірчити. Посуд з м'ясом слід ставити в прохолодному місці, найкраще в холодильнику.

Нарізання м'яса

Різати м'ясо потрібно поперек волокон, щоб шматки не зменшувались під час готування. Слід також врахувати, що великі шматки маринуються довше.

Коли алгоритм приготування маринаду зрозумілий, можна експериментувати з будь-якими інгредієнтами, створюючи свій, унікальний і найсмачніший маринад.

Читайте також: Меню на пікнік: 14 рецептів страв, які можна приготувати на природі