Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Згадати Все. Домашня консервація

      Раніше культові закрутки взимку були в кожного на столі. І переписували люди в товстий зошит нові рецепти консервованого сала, макаронів по-флотськи і бичачих яєць.

      Латинське "консерваре" значить не що інше як зберігати. А цим людство займалося з прадавніх часів. Першими українськими всенародно визнаними консерваторами були люди, які професійно займалися доставкою солі, були чумаки.

      Пізніше господині почили стерилізувати банки, щоб вбити бактерії. А ще для того, щоб банка не перетворилася на вибуховий пристрій. Товаришем господині у благородній справі боротьби проти бактерій звичайно є оцет. Улюблений український консервант.

      Народна прикмета стверджує: якщо у ванні масовий заплив огірків чи помідорів, це до консервування. Головне правило господині – закрутити з запасом. Кожна така зайва банка обовязково входила у подарунковий набір родичам.

      З середини девяностих улюблене хобі мільйонів опинилося під загрозою. Металеві кришки стали дефіцитом. Але потреба в консервації виявилася сильнішою. І люди навчилися використовувати кришку по кілька разів завдяки спеціальному вирівнювачу.

      На кришку ставили ключ і починали крутити. Якщо він був механічний, то крутили доки не тріщала банка. А напівавтоматичним або автоматичним ключем – 10-12 поворотів до упору і закрито,
      – розповіла Тетяна Драга.

      Лідери підвалів це звичайно закрутки з огірками та помідорами, рідше туди потрапляли баклажани чи кабачки. І родичі останніх – патисони, які за формою нагадують літаючу тарілку. Ну і звичайно квашена капусточка. Бувало, що вона навіть й не потрапляла до банок. Достатньо великої каструлі, а нашинковану капусту притискали важким каменем.

      Читайте також: Згадати все. Перші конкурси краси

      Та це все традиційно. Як у всіх. А були й цікавіші закрутки.

      Які оригінальні консервації робили раніше і як відкривали закрутки в польових умовах – дивіться у програмі.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук