Вчені з'ясували, що для зміцнення здоров’я корисніше з’їсти шоколад, аніж фрукти. Результати досліджень медики опублікували в електронному журналі MIGnews.com.
За словами британських вчених, шоколад може бути кориснішим за фрукти, оскільки містить в собі більше корисних речовин, які впливають на самопочуття людини.
Читайте також: Вчені розвінчали п'ять міфів про шкоду цукру
Експерти відзначили, що фрукти, які зараз на прилавках в магазинах, не такі корисні, адже проходять різні етапи хімічних обробок. А фруктові соки містять дуже багато цукру.
"В шоколаді набагато більше антиокислювачів і інших важливих компонентів, ніж у фруктах і фруктових соках. І з цієї точки зору він корисніший", – йдеться в статті.
Читайте також: Шість продуктів, на яких не варто економити
Експерти нагадали, що в шоколаді містяться такі вітаміни, як вітамін PP, вітаміни B1 і B2, вітамін E, а також мінерали (кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо).
Однак вчені застерегли, що корисним може вважатись лише шоколад, в складі якого рівень какао-бобів перевищує 60%.