Доктор медицини гастроентеролог Вілл Булсевич рекомендує додавати до кави дрібку кориці. За його словами, вона не лише надає напою унікальний смак, але й може покращити його корисні властивості для кишківника.
Дивіться також Чи можна пити каву вранці натщесерце: що про це кажуть лікарі
Яка користь кориці в каві
- Багато антиоксидантів
Кава є відмінним джерелом антиоксидантів завдяки високому вмісту поліфенолів – рослинних сполук з потужними антиоксидантними властивостями, які сприяють боротьбі із запаленнями та допомагають запобігти хронічним захворюванням і раку.
Тож додавання дрібки кориці, ще одного поліфенолу, до цього насиченого антиоксидантами напою допоможе ще більше збільшити кількість антиоксидантів у вашій ранковій каві,
– зазначив гастроентеролог.
- Джерело клітковин
Доктор Булсевич зазначає, що чашка кави є корисним джерелом клітковини для підтримки здоров'я кишківника. Він розповів, що кава містить два види клітковини: розчинну та пребіотичну.
Кориця також є джерелом клітковини, причому одна чайна ложка містить понад грам цієї корисної речовини.
- Підтримка здоров'я кишківника
Хоча кава з корицею не може замінити інші продукти, багаті на клітковину, доктор Булсевич стверджує, що регулярне її вживання має свої переваги і є відмінним способом підтримувати здоров'я кишківника.
Ви можете отримати більше користі для здоров'я кишківника від салату? Звичайно. Але кава – це те, що (більшість людей) вживають щодня, тож вона має ефект снігової кулі в нашому мікробіомі кишківника,
– каже експерт.
- Приємний смак
Пити чорну каву, можливо, не всім до смаку. Тому доктор Булсевич радить додавати корицю, щоб не лише поліпшити смак напою, а й зробити його ще кращим для травлення.
Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.
Скільки кориці потрібно додавати в каву
Доктор Булсевич зазначає, що кількість кориці залежить від індивідуальних смакових уподобань. Він радить почати з 1/8 чайної ложки меленої кориці і, якщо вам сподобається смак, можна поступово додавати більше.
Гастроентеролог також радить комбінувати корицю з меленим імбиром і куркумою для досягнення потрійного протизапального і антиоксидантного ефекту.
Крім того, якщо чорна кава вам не до смаку, додавання трохи соєвого молока допоможе знизити кислотність і пом'якшити смак.