І хоч чай з додаванням імбиру є радше народним засобом для боротьби з вірусами, та все ж цей напій має науково доведені корисні властивості. Детальніше про це розповіла алергологиня Ольга Тарнавська виданню "РБК-Україна".
Цікаво 10 науково доведених корисних властивостей зеленого чаю
Чому чай з імбиром такий популярний
Ольга Тарнавська зазначила, що корінь імбиру безпосередньо не впливає на патогени, такі як віруси, котрі є причинами застуди та ГРВІ. Однак він містить ефірні олії та вітаміни, котрі зміцнюють імунітет та імунну відповідь на збудники хвороб. Звісно ж, що восени такий напій стає популярним не тільки як народний засіб у боротьбі з застудою, але й як джерело вітамінів. Проте далеко не всім можна вживати його.
Феноли та ефірні олії, що містяться в імбирі, подразнюють слизову оболонку шлунка. Свіжий корінь імбиру та напої з нього суворо протипоказані пацієнтам з виразкою шлунка, колітом, ентероколітом, гастритом та іншими хворобами ШКТ. Гінгерол стимулює вироблення жовчі, тому людям із хворобами жовчного міхура варто виключити імбир зі свого раціону,
– пояснила медикиня.
Чай з імбиром не варто вживати при проблемах зі шлунком / Фото Pexels
Також Тарнавська рекомендує відмовитися від імбирного чаю людям з підвищеним тиском. І загалом надмірне споживання кореня імбиру може викликати алергію. Тому алергологиня радить вживати не більше 3 чашок такого напою на день.
Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.