Вимушена переселенка з Луганщини Юлія Хохлова намагається у Львові відтворити страву, яка асоціюється з регіоном Бретань, що на північному заході Франції. Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на NV FOOD.
Дивіться також "Спочатку було дивно": як українська пара живе в будиночку на колесах і втілює мрію у реальність
Родині Юлії двічі довелося покидати домівку
Жінка, яка разом із чоловіком і двома синами три роки мешкає у Львові, відкрила невелику кав'ярню Crepes to go у центрі міста. Через війну родина двічі покидала рідну домівку й власну справу через війну.
У 2014 році сім'я залишила рідний дім у Сокологірську (раніше Первомайськ), що на Луганщині, а через вісім років – Рубіжне. Окрім житла, родині довелося залишити й власний бізнес – салон краси.
Юлія розповіла, що, порадившись з чоловіком, вирішила спробувати відкрити невеликий заклад харчування у Львові. Як каже жінка, готування завжди було її хобі.
Попри те, що багато років працюю у сфері краси, готування завжди було моїм хобі. На кухні я перезавантажуюсь. Мені подобається не просто смачно їсти та годувати рідних, а відчувати аромат випічки в себе вдома. Чоловік і два сини повністю розділяють мої вподобання,
– розповіла Юлія.
Як виникла ідея відкрити кафе
Ідея відкрити кафе у родини виникла близько двох років тому. Разом із чоловіком вони знайшли невелике приміщення для оренди. Млинці готуються всього за три хвилини, прямо на очах у відвідувачів.
Крепи, що готують у львівській кав’ярні / Фото Юлія Хохлова
Заклад відкрився у серпні, і на сьогодні вони вже мають трьох найманих працівників, постійних клієнтів і перші успішні результати.
Юлія розповіла, що надихнулася ідеєю готувати млинці в Парижі. Також Юлія пригадала, що родина часто готувала млинці вдома на Луганщині.
На мою думку, їсти млинці люблять практично всі. Та не кожен має час їх готувати. Тому я відкрила такий заклад, де можна ними поласувати не витрачаючи часу та зайвих зусиль на кухні. Ідеєю готувати саме французькі крепи я надихнулась в Парижі. Там їх загортають у такі трикутники, як у нашій кав’ярні. Також млинці ми часто готували і їли вдома на Луганщині,
– каже підприємиця.
Найпопулярніші у закладі, як каже Юлія, – це млинці з куркою, сиром і грибами. Млинці готують з молока, борошна, яєць. Тісто роблять зранку на один день і не використовують жодних хімічних домішок чи майонезу, лиш домашній вершковий соус.
Процес приготування крепів / Фото Юлія Хохлова
Окрім млинців, гості кав'ярні можуть замовити напої: каву, гарячий шоколад, чай чи газовану воду.
Назва закладу – Crepes to go відображає філософію закладу, оскільки в перекладі з англійської означає – млинці з собою.
Частину коштів на відкриття закладу підприємиця отримала від міжнародного гранту, а решту докладала власними силами.