У світі продовжує зростати попит на безалкогольні напої. Згідно з даними Statista, очікується, що цей ринок згенерує 162,10 мільярда доларів доходу у 2024 році. Тренди 24 пропонують три безалкогольні напої, які легко можна приготувати вдома.
Дивіться також Що потрібно додати до чаю, щоб він став більш корисним
"Золотий" тонік на основі зеленого чаю і куркуми
Освіжаючим і приємним на смак є "Золотий" тонік, який поєднує у собі зелений чай, трави, мед і спеції. Що більше, цей напій простий у приготуванні.
Як приготувати "Золотий" тонік / Фото Istock (ілюстративне)
Інгредієнти, які потрібні для приготування тоніка
- Зелений чай – 2 чайні ложки;
- чебрець свіжий – 5 гілочок;
- корінь імбиру свіжий – 1 штука;
- вода – 2 стакани;
- куркума – 1 штука;
- мед – 1 столова ложка;
- оцет яблучний – 1 столова ложка;
- лід, кубики – за смаком;
- газована вода – 2 стакани;
- лайм.
Приготування
Доведіть воду до слабкого кипіння в невеликій каструлі на середньому вогні. Додайте чайні пакетики, чебрець, імбир, куркуму, мед і оцет, помішуючи, щоб розчинити мед.
Зменшіть вогонь до мінімуму і дайте суміші настоятися протягом 15 хвилин. Процідіть через дрібне сито в банку Мейсона. Охолодіть протягом 1 години.
Після цього потрібно наповніть 4 склянки наполовину льодом. Рівномірно розподілити суміш по склянках (приблизно 1/2 склянки тоніка на склянку). Долийте кожну 1/2 склянки газованої води. Подавати слід з часточкою лайма.
Зігріваючий грог
З настанням перших холодів допоможе зігрітися та додасть затишку вдома грог. Цей теплий і водночас пряний напій теж досить легко приготувати вдома.
Грог / Фото shutterstock (ілюстративне)
Інгредієнти, які потрібні для приготування грогу
- Вода – 500 мілілітрів;
- чорний чай (2 пакетики або 2 чайні ложки розсипного)
- мед – 2 столові ложки;
- лимон – 1/2 штуки;
- апельсин – 1/2 штуки;
- кориця – 1 паличка
- гвоздика – 3 – 4 штуки;
- імбир свіжий – 1 – 2 сантиметри кореня (натерти);
- кардамон – 2-3 зерна.
Приготування
Вскип'ятіть воду і заваріть чорний чай. Додайте паличку кориці, гвоздику, імбир і кардамон. Проваріть на слабкому вогні 5 – 7 хвилин.
Вичавіть сік половини лимона й апельсина, додайте до напою разом із медом і перемішайте. Дайте настоятися 5 хвилин, процідіть і подавайте гарячим.
Журавлинно-апельсиновий пунш
Журавлинно-апельсиновий пунш ідеально підійде для будь-якої вечірки. Крім того, він створить яскраву й освіжаючу атмосферу та додасть яскрасвих барв похмурій осінній погоді.
Як приготувати осінній пунш / Фото Istock (ілюстративне)
Інгредiєнти, які потрібні для приготування пуншу
- Журавлинний сік – 2 літри;
- газована вода – 1 літр;
- апельсиновий сік – 6 стаканів;
- апельсин – 5 скибочок;
- журавлина – за смаком.
Приготування
Змішайте журавлинний сік, газовану воду та апельсиновий сік у великій чаші для пуншу. Газовану воду потрібно вливати обережно, щоб зберегти бульбашки.
Додайте нарізані скибочки апельсина. Келихи слід наповнити келихи льодом і налити пунш. Можна прикрасити м'ятою або додатковими ягодами.