Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      У Міноборони похизувались першими результатами реформи

      Гарячі перші страви на передовій, для приготування яких і вогонь навіть не треба розводити. Перші партії таких пайків уже відправили в АТО. Перелаштували і кілька кухонь у військових частинах в тилу.

      В АТО солдати тестували новий сухпайок. Розігрівати на вогні його не потрібно. Достатньо пакет зі стравою і білий пакуночок зі спеціальним хімічним розчином помістити в пластиковий мішечок й налити трохи води. За цей час вода закипить, а страва нагріється.

      Читайте також: Марина готує найкраще! – як Порошенко пригощав журналістів їжею з сухпайків

      Смакував суп з пайка той, хто керує в Міноборони продовольчим забезпеченням тилу – полковник Микола Кулюк. Запевняє, що змінився не лише спосіб приготування, але і якість сухпайка.

      Курага, ізюм, чорнослив є дійсно новинкою. Гарнір каша з м'ясом йде на сніданок, на обід, на вечерю. Це друга страва. Перша страва також з м'ясом. І плюс окреме харчування – консерва м'ясна 200 грамів, це на 50 грамів більше, ніж в сухпайку, який сьогодні існує,
      – розповів начальник продовольчого забезпечення тилу ЗСУ Микола Куклюк.

      Але старих пайків у зоні конфлікту нині більше. І не через відсутність грошей, запевняють у Міноборони.

      "Є фінансування. Можете зайти на ProZorro і відкрити торги, як на попередню норму, так і на нову. Перехід здійснюється поступово", – впевнена офіцер відділу розробки норм продовольчого забезпечення Валентина Яжло.

      Читайте також: Осінній призов-2017: 8 фактів, які потрібно знати

      У Міноборони обіцяють: до кінця 2018 року всі частини в АТО перейдуть на такі сухпайки. Водночас у тилу теж почали змінювати систему харчування.

      Сьогодні суп гороховий з копченостями, гречка розсипна, картопля тушкована, печінка куряча смажена, риба смажена, морковка по-корейськи, овочева нарізка, салат зі свіжої капусти, виноград і соки, компоти, печиво,
      – зазначила військовий кухар 199-го навчального центру Наталія.

      Так багато страв у солдатській їдальні військові за кілька років служби не бачили. У раціоні побільшало м’яса, на тисячу калорій зросла поживна цінність обіду. Бо замість 60 гривень на добу, тепер на харчування витрачають 90. До того ж командир частини тепер може обирати продукти замість тих, які не їдять. До прикладу, хліб, якого, за нормами, солдат чомусь має з'їдати аж 650 грамів.

      І ще одна натівська новація – готувати їжу мають військові кухарі, щоб у випадку термінового переміщення частини солдати не залишилися без їжі. На сьогодні лише 8 тисяч солдатів, а це десята частина від загальної кількості тих, хто перебуває в тилу, перевели на новий раціон. У Міноборони обіцяють до кінця 2019 року закінчити реформу харчування.

      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин

      Читай новини навіть без інтернету

      Завантажити

      Читай новини навіть без інтернету

      Залиште відгук