Таку іфнормацію оприлюднив Держкомстат України.
Так, у 2011 році середньостатистичний українець витратив на харчування 53% свого заробітку. Для порівняння, у Євросоюзі їжа займає не більше 20% місячного заробітку.
"Чим більший відсоток, який йде на їжу, із загального доходу середньостатистичної сім'ї, тим бідніша держава. Зверніть увагу, в соціально розвинених країнах, наприклад, у Великобританії на їжу йде не більше 10% доходів сім'ї, в Німеччині - 12%, в США - всього 7%", - зазначає член громадської організації "Здоров'я" Марія Лисенко.
Проте навіть висока вартість продуктів не забезпечує їхню якість.
"В Україні діють радянські стандарти, і вони самі по собі непогані. Але українські виробники знаходять прогалини в законодавстві, а система контролю у нас недосконала", - підкреслює Лисенко.
До слова, левову частку зарплати українці витрачають на їжу та компослуги.