Принцеса Діана була улюбленицею людських сердець далеко за межами Великої Британії. Її обожнювали й в Україні. Ця любов була взаємною, адже аристократка шанувала українські страви. Цікаві деталі про це – в матеріалі 24 Каналу.

Цікаво Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря

Які українські страви любила їсти принцеса Ді

У 1981 році благодійний фонд The Avril Elizabeth Home for the Mentally Handicapped звернувся до знаменитостей із проханням поділитися своїми улюбленими рецептами для кулінарної книги. Серед тих, хто підтримав проєкт, була і принцеса Діана, яка на той час була нареченою принца Чарльза. Вона поділилася зі своїми шанувальниками, що обожнює український борщ з пампушками.

На жаль, достеменно невідомо, де і за яких обставин вона його спробувала вперше. Проте в кореспонденції зазначалося, що вона навіть пробувала його готувати і їй дуже сподобалося.

До теми Що їсть Тейлор Свіфт на сніданок і чим пригощає коханого Тревіса Келса

Український борщ

  • Час: 2 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів свинини або яловичини;
– 2 – 3 картоплини;
– 300 грамів білокачанної капусти;
– 1 штука цибулі;
– 2 – 3 морквини;
– 1 – 2 буряки;
– 1 перець (жовтий або червоний);
– 2 – 3 помідори або 2 столові ложки томатної пасти;
– 1 – 2 столові ложки рослинної олії;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 1 лавровий лист;
– сіль, чорний перець – до смаку;
– оцет – до смаку;
– зелень для прикрашання – до смаку;
– сметана для подачі (за бажанням)

Порадувати кохану людину чимось апетитним і водночас поживним – легко. Салати з крабовими паличками від ТМ "Водний Світ" – ідеальний варіант, адже це швидко, корисно і завжди смачно!

Приготування:

  1. Для початку необхідно зварити наваристий бульйон. Покладіть свинину або яловичину в каструлю, залийте водою (приблизно 2 літри) і поставте на вогонь.
  2. Доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь і варіть на помірному вогні, знімаючи піну, доки м'ясо не звариться, а бульйон не стане насиченим.
  3. Поки вариться бульйон, підготуйте овочі.
  4. Почистьте цибулю, моркву та буряки, наріжте їх кубиками або соломкою.
  5. Перець наріжте смужками. Помідори наріжте кубиками або використайте томатну пасту.
  6. Коли бульйон звариться, вийміть м'ясо.
  7. Додайте в бульйон нашатковану капусту. Через 5 – 10 хвилин додайте нарізану картоплю.
  8. Поки картопля вариться, відокремте м'ясо від кістки, наріжте його та поверніть у суп.
  9. На глибокій пательні або в каструлі розігрійте рослинну олію й обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  10. Додайте моркву, буряки та тушкуйте на помірному вогні.
  11. Всипте нарізаний перець, помідори або томатну пасту, і продовжуйте тушкувати ще 2 – 3 хвилини, доки овочі не стануть ніжними.
  12. Додайте овочі в готовий бульйон.
  13. Покладіть лавровий лист, зубчик часнику, сіль і чорний перець до смаку.
  14. Доведіть до кипіння та варіть на помірному вогні ще 10 – 15 хвилин.
  15. Подавайте гарячий борщ із зеленню – кропом або петрушкою. За бажанням можна додати сметану, сік лимона або оцет, щоб надати борщу свіжого кислуватого смаку.

Дізнайтеся деталі: улюблені страви Бейонсе.