Молочні десерти завжди відрізняються особливою ніжністю та колоритністю. Кожна господиня зрадіє можливості потішити гостей чимось смачненьким, не витрачаючи часу та зусиль, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Цікаво Прибережіть цей рецепт на свята: готуємо справжній єгипетський торт, рецепт якого всі шукають
Рецепт ніжного молочного десерту
- Час: 25 хвилин + кілька годин у холодильнику
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 300 мілілітрів молока;
– 3 жовтки;
– 70 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру (10 грамів);
– 350 грамів сметани;
– 20 грамів швидкорозчинного желатину;
– шоколад для оздоблення.
Приготування:
Спочатку беремося за желатин. Візьміть 100 мілілітрів молока з загальної кількості, залийте ним желатин, розмішайте і залиште, щоб він набух. Для форми десерту можна використати вирізаний пакет з-під молока або соку чи силіконову форму, якщо вона є.
Тепер – кремова основа. До жовтків додайте цукор і перемішайте. Влийте решту молока, поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи віночком, доведіть до утворення дрібних бульбашок (не кип'ятіть). Додайте набряклий желатин у гарячу суміш і розмішайте до повного розчинення.
Коли суміш трохи охолоне, додайте сметану з ванільним цукром і перемішайте до однорідності. У результаті вийде крем світлого відтінку.
Тепер формуємо десерт. Перелийте молочну суміш у форму і накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник на 3 години для стабілізації. Після застигання просто розріжте форму, щоб легко вийняти десерт.
На етапі заливання у форму можна додати ягоди, горіхи чи шоколад. Або прикрасьте ними вже готову страву!
Смачного!
Ним завжди захоплюються: ідеальний салат на святкування Нового року.