Молочні десерти завжди відрізняються особливою ніжністю та колоритністю. Кожна господиня зрадіє можливості потішити гостей чимось смачненьким, не витрачаючи часу та зусиль, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Цікаво Прибережіть цей рецепт на свята: готуємо справжній єгипетський торт, рецепт якого всі шукають

Рецепт ніжного молочного десерту

  • Час: 25 хвилин + кілька годин у холодильнику
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 300 мілілітрів молока;
– 3 жовтки;
– 70 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру (10 грамів);
– 350 грамів сметани;
– 20 грамів швидкорозчинного желатину;
– шоколад для оздоблення.

Приготування:

  1. Спочатку беремося за желатин. Візьміть 100 мілілітрів молока з загальної кількості, залийте ним желатин, розмішайте і залиште, щоб він набух. Для форми десерту можна використати вирізаний пакет з-під молока або соку чи силіконову форму, якщо вона є.

  2. Тепер – кремова основа. До жовтків додайте цукор і перемішайте. Влийте решту молока, поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи віночком, доведіть до утворення дрібних бульбашок (не кип'ятіть). Додайте набряклий желатин у гарячу суміш і розмішайте до повного розчинення.

  3. Коли суміш трохи охолоне, додайте сметану з ванільним цукром і перемішайте до однорідності. У результаті вийде крем світлого відтінку.

  4. Тепер формуємо десерт. Перелийте молочну суміш у форму і накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник на 3 години для стабілізації. Після застигання просто розріжте форму, щоб легко вийняти десерт.

  5. На етапі заливання у форму можна додати ягоди, горіхи чи шоколад. Або прикрасьте ними вже готову страву!

Смачного!

Ним завжди захоплюються: ідеальний салат на святкування Нового року.