Традиційно на Щедрий вечір готують 12 і більше страв, пише 24 Канал. Український кулінар Євген Клопотенко поділився ідеєю, яку легку закуску можна приготувати на Щедрий вечір. Він розповів про рецепт форшмаку.

Дивіться також Різдво, якого не вистачає: українці в TikTok запустили щемливий та ностальгічний тренд

Як приготувати форшмак

Відваріть яйця впродовж 8 хвилин та перекрутіть у м'ясорубці з цибулею, оселедцем, яблуком та хлібом.

Після цього додайте 2 столові ложки олії та 1 столову ложку винного оцту. Гарно перемішайте та поставте в холодильник. Як зазначив Клопотенко, охолодженим форшмак смакує краще.

При подачі за бажанням збризніть форшмак лимонним соком і притрусіть хлібною крихтою.

Як приготувати форшмак: дивіться відео рецепта від Клопотенка

Інгредієнти, які потрібно, щоб приготувати форшмак:

  • варені яйця – 3 штуки,
  • філе оселедця – 400 грамів,
  • цибуля – 1/2 штуки,
  • чорний хліб – 50 грамів,
  • яблуко – 1 штука,
  • олія – 2 столові ложки,
  • оцет винний,
  • сік лимона,
  • хлібна крихта для подачі.

"МакДональдз" не тільки слідкує за трендами, а й створює їх. А за свіжість продуктів можна не хвилюватися – компанія дбає про їхнє безпечне зберігання, навіть під час блекаутів