Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Згадати Все. Як виглядає справжнє застілля

      Високо-високо в горах, у невеликому карпатському селі, люди дивилися маленьку, але горду програму "Згадати все". Випуск за випуском, вони поринали в спогади і не зчулися як подивилися понад 100 епізодів. Так вип'ємо ж за ту магнетичну силу яка притягує їх до екрану, і за свіжий випуск, який вони сьогодні подивляться – про традиційне (і не дуже) застілля.

      Перші в житті застілля краще називати "підстіллями", бо траплялося це у віці, коли ще ходять пішки під стіл. Повага до ритуалу виховувалася з раннього віку, а дитячі застілля називали солодким столом.

      Свята ці були абсолютно безалкогольними. Але за прикладом дорослих застіль – наливалося й випивалося. Найбільш пишні солодкі столи – на дитячих днях народження. Туди запрошували лише найближчих однокласників і дворових друзів. А десь ближче до старших класів на дитячому дні народженні батьки деяких іменинників могли навіть капнути гостям чогось міцнішого, ніж сік чи "кока-кола".

      Читайте також: Згадати Все. Косметика совкового розливу

      Знайомство з дорослим застіллям у підлітків траплялося й на традиційні радянські свята, але лише під наглядом вчителів. Підліткові застілля – це завжди найдешевший алкоголь, в народі – "шмурдяк". Ну або напої домашнього розливу. Дешеві пиво чи горілка, саморобні коктейлі, ну і, звичайно, класика – портвейн "три сімки".

      Закуски, як правило, не було взагалі. Міцні напої годилось просто запити слодкою водичкою, а якщо вже заїдати, то чим доведеться. Яблучко в сільській місцевості, батон з майонезом чи якісь дешеві карамельки в місті. Такі скромні столи хоч і є прямою дорогою до гастроентеролога, але в народі мають пояснення – закуска градус краде.

      Така бідося на підліткових застіллях вимушена – вони в очах дорослих були нелегальними, а отже, фінансів на таке у батьків не випросиш. А от домашні застілля – це завжди свято шлунка. Для гостей подавали найкраще, найсмачніше і просто чим хата багата. І все це у найдорожчому кришталевому посуді.

      Про походи в гості та приводи для застіль – дивіться далі у програмі.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук