Несвоєчасне підсолювання води може призвести до неправильного приготування картоплі, що вплине як на смак, так на і час готовності. Коли краще солити картоплю, розповідає Ukr.Media.
Читайте також Не так просто – варити макарони теж треба вміти: італійський шеф назвав головні кроки
Коли потрібно солити картоплю?
- Варену
Варіант 1. Солити картоплю через 5- 7 хвилин після закипання, тоді вона менше розварюється. Варто додати кілька зубчиків часнику в процесі варіння, щоб картопля вийшла ще ароматнішою.
Варіант 2. Посолити відварену картоплю вже в готовому вигляді. Для цього злити воду, додати приправу та шматок вершкового масла. Потім двічі струсити каструлю, притримуючи кришку.
Варіант 3. Не солити картоплю при варінні, а поставити сіль на стіл і запропонувати кожному додати спецію на свій смак.
- Пюре
Картоплю для пюре варять у воді, яку солять або в момент закипання, або невдовзі після цього, протягом 5 – 10 хвилин. Шеф-кухарі наголошують на важливості не пересолити страву, оскільки це помилка, яку важко виправити. Для оптимального смаку можна додавати сіль на смак під час додавання молока до суміші.
- Смажену
Занадто раннє додавання солі може призвести до отримання текстури, більш схожої на тушковану картоплю, що призведе до м'якого зовнішнього вигляду, позбавленого бажаної хрусткої скоринки. Для досягнення ідеальної хрусткої скоринки варто посипати картоплю сіллю не раніше, ніж за 5 – 7 хвилин до повної готовності.
Коли солити смажену картоплю / Фото Unsplash
Якщо це картопля фрі – солити її потрібно тільки в тарілці, інакше вона не хрумтітиме.
- У кожушках
Варити картоплю зі шкіркою, яку зазвичай використовують для салатів, слід у несолоній воді, щоб зберегти природний смак.
Якщо ж мовиться про вживання картоплі в кожушках для харчування, то солити її потрібно в момент закипання.
Цікаво: чому інколи макарони виходять неїстівними – 3 секрети ідеальної пасти від італійських кухарів.