Запечене у такий спосіб м’ясо стає м'яким, соковитим і буквально тане у роті, інформує Przyslij Przepis. Капуста додає приємну кислинку та збагачує смак страви.
Цікаво Чи потрібно мити капусту перед квашенням: класичний рецепт на 10 кілограмів
Ребр, запечені у капусті
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм свинячих ребер;
– 1 кілограм квашеної капусти;
– 150 грамів копченого бекону;
– 2 цибулини;
– жменя сушених грибів;
– 8 копчених або сушених слив;
– 3 столові ложки олії;
– 1 столова ложка майорану;
– 2 лаврових листки;
– 1/2 чайної ложки кмину;
– 4 зерна запашного перцю;
– сіль і перець – до смаку.
Приготування:
- Наріжте ребра на порційні шматочки.
- Натріть м'ясо сіллю (на 1 кілограм м'яса повинно бути приблизно 2 чайні ложки солі).
- Посипте чорним перцем, за бажанням сушеним часником і копченою паприкою.
- Можна збризнути ребра олією, щоб легше було розкласти спеції. Відставте принаймні на 2 години, щоб сіль досягла глибших частин м’яса.
- Підготуйте інші інгредієнти. Сушені гриби замочіть. Почистіть цибулю і наріжте її дуже дрібними кубиками або скибочками.
- З квашеної капусти відіжміть сік. Якщо він дуже кислий, промийте його в холодній воді і процідіть. З копченого бекону слід зрізати шкірку і нарізати кубиками.
- Розігрійте олію у великій сковороді або каструлі з товстим дном. Смажте реберця на досить високій потужності конфорки.
- Це займає не більше 3 – 4 хвилин. Зніміть їх, але не виливайте жир. Обсмажте в ньому бекон і цибулю.
- Викладіть в каструлю капусту.
- Додайте сливи та віджаті гриби, лавровий лист і запашний перець.
- Смажте кілька хвилин, щоб смаки поєдналися і випарувалася зайва вода.
- Приправте майораном, кмином, сіллю та перцем.
- Половину вмісту сковороди перекладіть у велику жароміцну форму.
- Зверху помістіть обсмажені ребра. Накрийте їх капустою, що залишилася, і доповненнями.
- М’ясо може трохи стирчати, тому воно підрум’яниться зверху. Випікайте їх 2 години при температурі 170 градусів.
- Зберігайте покриті капустою реберця в холодильнику та розігрійте закритими в духовці перед подачею. Через 2 – 3 дні після приготування вони смакують навіть краще, ніж відразу.
Це така смакота: які ребра можна приготувати на основі корейської моркви.