Волонтери кажуть — розробки дешевші за імпортні, а якістю не поступаються. Установка здатна очистити воду навіть з болота і переробляє до шестиста літрів на годину. А як відомо, на передовій з водою не легко. Іноді доводиться їхати на небезпечні території, аби забезпечити бійців питною водою.

Українські винахідники разом із волонтерами вже створили 4 такі установки для очищення води. Розробка сертифікована і відповідає усім стандартам. Залишилося тільки запустити у повноцінне виробництво.

А тут потрібна допомога держави. Собівартість одного такого приладу — більше трьох тисяч доларів. І волонтери зізнаються, що для них це є важким фінансовим тягарем.

Читайте також: Вінницькі міліціонери вирушили на Донеччину

Ще одна новація для України — костюм-невидимка. Такий камуфляж не побачить тепловізор та бінокль. Раніше таку форму для українських розвідників волонтери купували за кордоном. Там вона коштує приблизно 2,5 тисячі євро.

Український аналог дешевший, собівартість — 600 євро. І це ще не всі переваги. На відміну від імпортних костюмів, таку тканину не видно навіть із супутника. Форма тестована, один екземпляр уже працює на передовій.