Заморожування продуктів є популярним способом подовження їхньої свіжості, особливо коли йдеться про сире м’ясо, інформує Pysznosci. Важливо знати, скільки можна зберігати заморожене м'ясо в морозилці, щоб воно зберегло свій смак і текстуру.

Цікаво Плекаємо традиції поколінь: апетитні палюшки зі шкварками

Як зберігати їжу у морозильній камері

Попри те, що заморожування є відмінним способом продовжити термін придатності продуктів, варто пам'ятати, що навіть у таких умовах продукти поступово втрачають свої властивості.

Ось приблизні терміни придатності найбільш часто заморожених продуктів:
яловичину і телятину можна зберігати до 8 місяців;
свинину – до 6 місяців;
птицю, через більший вміст води, слід заморожувати на менший термін – до 3 місяців;
фарш – до 2 місяців.

Як правильно заморожувати продукти

Перед заморожуванням розділіть продукти на менші порції, які вам знадобляться для одного прийому їжі. Це позбавить вас від необхідності розморожувати всю упаковку.

Вибирайте щільне пакування, щоб запобігти висиханню продуктів і проникненню запахів. Ідеально підійдуть спеціальні морозильні контейнери або щільні поліетиленові пакети на блискавці. Вкажіть дату заморозки на кожній упаковці. Це дозволить легко перевірити, як довго продукт був у морозилці.

Як же це легко зробити: готуємо ідеальну гречку.