Насправді потрібно не так багато, аби ваші ножі були "у чудовій формі". Однак робити це треба обов'язково, адже стан ножів якісно відрізняє вправних кухарів від недосвідчених аматорів.

Читайте також Секрет, що приведе вас до слави: який простий інгредієнт гарантує, що збиті білки будуть стійкі

  • Зберігання

Ножі не можна зберігати з іншими лезами, інакше вони пошкодять один одного. Підставка або загальний ящик – точно не те рішення, яке вам потрібно. Набагато краще користуватися дерев'яними блоками, у яких кожен ніж має своє відділення.

Ніж потребує догляду / Фото Pixabay

  • Ніякої води

Після використання ніж треба помити та насухо витерти. Категорично не рекомендують довго тримати їх у раковині або посудомийній машині.

  • Регулярне заточування

Очевидно, що ножі повинні бути гострими, але заточувати їх потрібно регулярно, навіть якщо не виникає жодних претензій. Інакше вони втратять свою початкову гостроту, і відновити її вже не вдасться.

Ці помідори просто фантастичні: особливий рецепт маринованої насолоди.